Home » Vernietiging » Datavernietiging

Datavernietiging met certificaat

Vertrouwelijke informatie wordt tegenwoordig meer digitaal opgeslagen dan op papier. Daarom is naast datavernietiging op papier vooral ook behoefte aan digitale datavernietiging (harde schijf, oude computers, tapes, cd’s, etc.). Steeds meer van onze klanten nemen bij het vertrouwelijk laten vernietigen van hun dossiers en ander papieren archiefmateriaal tegelijkertijd de datavernietiging van hun oude informatiedragers mee. Het kan allemaal bij Renes.

Waarom is datavernietiging nodig?

Privacybescherming


Wanneer gevoelige persoonlijke gegevens, zoals financiële gegevens, medische dossiers of identificatiegegevens niet langer nodig zijn, moeten ze worden vernietigd om te voorkomen dat ze in verkeerde handen vallen.

Voldoen aan wet- en regelgeving (AVG)


Veel landen hebben de afgelopen jaren wetten en regels opgenomen om persoonlijke gegevens van mensen te beschermen. In Nederland zijn organisaties verplicht om gegevens te vernietigen die niet langer nodig zijn of wanneer de wettelijke bewaartermijn is verstreken. Schend je deze AVG-wetgeving, dan kan dat een flinke boete opleveren.

Risicobeheer

Het bewaren van privacygevoelige gegevens kan risico’s met zich meebrengen. Als ze in verkeerde handen vallen, worden ze mogelijk misbruikt voor identiteitsdiefstal, fraude of andere criminele activiteiten. Door te zorgen voor tijdige en veilige vernietiging minimaliseer je het risico op datalekken en de mogelijke negatieve gevolgen ervan.

Ruimtebesparing en efficiëntie

Het bewaren van onnodige hoeveelheden data is een verspilling van je opslagruimte en operationele digitale geheugen. Door data periodiek te vernietigen, kun je kostbare opslagruimte vrijmaken en de efficiëntie van je gegevensbeheer verbeteren.

Eind van levenscyclus van apparaten

Bij het afdanken van oude elektronische apparaten, zoals computers, laptops of mobiele telefoons is resetten en formatteren vaak niet genoeg. Een geoefende IT-specialist of hacker kan er vaak nog een schat aan geheime informatie op terugvinden. Dat geldt ook voor oude datadragers als cd’s, dvd’s, tapes, USB-sticks, diskettes en harde schijven. Datavernietiging zorgt ervoor dat alle gegevens veilig vernietigd worden.

Hoe werkt datavernietiging van je harde schijf, laptop of USB-sticks?

Wissen van data is niet genoeg om met zekerheid te kunnen vertrouwen dat de gevoelige informatie echt niet meer beschikbaar is. Zeker niet van apparaten en datadragers die je vanwege schade of ouderdom niet meer kunt gebruiken.

Renes zorgt voor een fysieke vernietiging van alle data. Zowel vertrouwelijke documenten op papier als digitaal. We werken als volgt:

  • Je verzamelt je cd’s, schijven, diskettes en tapes in een speciale, afgesloten datacleaning-box of data-container.
  • Wanneer we oud papier bij je inzamelen, geef je deze container mee.
  • Op onze locatie wordt de box gescheiden van de rest van het materiaal. De harde schijven, computers, tapes, diskettes en andere datadragers worden vergruisd of tot snippers vermalen.
  • De cd’s worden apart tot kleine deeltjes verwerkt, zodat van deze hoogwaardige kunststof opnieuw cd’s geperst kunnen worden.
  • Alle deeltjes worden na betrouwbare vernietiging gesorteerd op materiaalsoort en daarna verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe doeleinden.

Meer weten over datavernietiging?

Wil je meer informatie over datavernietiging, de kosten of wanneer we je kunnen helpen?

Neem gerust contact met ons op via info@renes.nl of per telefoon: 010 – 419 28 22. We helpen je graag.

Datavernietiging certificaat

Renes was een van de eerste gecertificeerde archiefvernietingsbedrijven in Nederland volgens het Certificaat Archiefvernietigingsnorm. Dit is een officiële waardering en erkenning van onze hoge graad van professionele manier van archiefvernietiging.

We werken volgens de allerhoogste standaard, niet alleen voor het daadwerkelijke vernietigen van alle gevoelige informatie, maar ook voor de wijze van transport van uw bedrijf naar onze verwerkingslocatie. De certificeringsregeling schrijft voorzieningen en veiligheidsprocedures voor die ervoor zorgen dat vertrouwelijk materiaal bij ons in veilige handen is. Bovendien waarborgt het certificaat een efficiënt en sluitend vernietigingsproces.