Home » Recycling » Glas recycling

Glas recycling; onderdeel van verwerking bedrijfsafval

In tegenstelling tot papierrecycling en kunststof recycling is glas volledig recyclebaar en 100 procent herbruikbaar. Als onderdeel van je bedrijfsafval neemt Renes uiteraard ook je glasafval mee. We stellen hiervoor speciale containers ter beschikking.

Van afvalglas tot grondstof

Glas is een waardevolle grondstof voor de verpakkingsindustrie. Om waardevolle nieuwe grondstoffen te besparen en de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, zamelen we al jaren glas in. Als glas een van de afvalstromen is binnen je organisatie, helpen we je er graag vanaf.

Voor sommige bedrijven is het een kleine stroom en volstaat een krat, voor andere bedrijven (zoals horeca) is het een grote afvalstroom. We passen onze afhaalservice voor de recycling van glas erop aan.

Inzamelen

Door glas gescheiden in te zamelen kan het snel en efficiënt getransporteerd worden naar de glasverwerkende industrie. Renes zamelt wel in, maar verwerkt zelf geen glas. We werken hiervoor samen met vaste partners.

Sorteren en verwijderen van verontreinigingen

Het recyclingbedrijf sorteert het glas op basis van kleur en samenstelling. Hoe beter je elk soort glas van de juiste kleur apart bewerkt, hoe schoner het blijft. Dit sorteerproces zorgt ervoor dat het gerecyclede glas weer een hoogwaardige grondstof wordt. Vervolgens wordt het gesorteerde glas gereinigd en ontdaan van deksels, labels en andere niet-glasmaterialen.

Smelten en herproductie

Daarna wordt het glasafval vermalen tot kleine glasscherven die de glasverwerker in een glasoven smelt bij zeer hoge temperaturen, meestal boven de 1.500 graden Celsius. Machines maken er nieuwe glazen flessen, potten, glazen en andere glasproducten van. Daarnaast kan het worden gebruikt als grondstof voor de productie van glasvezelisolatie, tegels, glaswol en andere toepassingen.

Extra dienstverlening van Renes, gemak voor jou

Is glas een van de afvalstromen binnen je bedrijf? Laat ons weten hoe vaak je welke hoeveelheid door ons wilt laten ophalen. Je kunt ons alleen voor glasrecycling benaderen, maar voordeliger is vaak door een aparte glascontainer te bestellen naast je afvalstromen zoals oud papier en karton, kunststof en hout.

We hebben altijd een glascontainer die bij je behoefte past. Bel 010 – 419 28 22 of mail naar info@renes.nl voor meer informatie of een passende offerte.