Home » Recycling » Bedrijfsafval

Tijd en kosten besparen bij verwerking bedrijfsafval

Wist je dat een contract afsluiten met een erkende inzamelaar voor bedrijfsafval als Renes je tijd en geld bespaart? We hebben ons bedrijf afgestemd op een optimale afvalverwerking voor bedrijven. Dat betekent dat we je op maat adviseren over het aanleveren van verschillende reststromen, zodat het je zo min mogelijk moeite kost.

De regels van de overheid voor het verwerken van uw bedrijfsafval hangen namelijk af van wat je bedrijf doet. Je bent in ieder geval verplicht je afval te scheiden. Naast oud papier, plastic afval en AGF (organisch afval) valt al het overige onder bedrijfsafval. Voor een crèche zijn dat vieze luiers en voor café zijn dat bierflessen.

We weten precies hoe we je type afval het beste kunnen verwerken. Lijkt het lastig en onbetaalbaar? Dat valt reuze mee.

Uitdagingen afvalverwerking bedrijven

Bedrijven lopen tegen verschillende uitdagingen aan met betrekking tot hun afval. Enkele veelvoorkomende uitdagingen die we herkennen van onze klanten:

Regelgeving en naleving


De strikte regelgeving over afvalverwerking en -verwijdering kan voor bedrijven nogal ondoorzichtig zijn. Waar dient je precies aan te voldoen? Aan welke milieunormen dien je je te houden en welke veiligheidsvoorschriften en wettelijke vereisten gelden voor jou als het over het verwerken en afvoeren van verschillende soorten bedrijfsafval gaat?

Gevolgen van incorrecte scheiding en afvoer bedrijfsafval

Het niet naleven van de juiste voorschriften kan leiden tot boetes en juridische problemen, maar ook reputatieschade. Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Als een bedrijf wordt geassocieerd met slecht afvalbeheer, kan dit leiden tot negatieve publiciteit en reputatieschade.

Logistiek en ruimtebeperkingen

Het beheren van afvalstromen vraagt om efficiënte logistiek en voldoende ruimte voor opslag en verwerking. Hoe verzamel je de gescheiden afvalstromen als papier, glas, kunststof en bedrijfsafval per afdeling en vervolgens voor het hele bedrijf? Hoe zet je intern de logistiek op en vindt je logische opslagplekken op je terrein?

Kosten

Afvalbeheer kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Het omvat het verzamelen door je personeel en vervolgens het transporteren (afhalen) en het verwerken of recyclen van afval. Deze kosten kunnen vooral hoog zijn als je afvalstroom een speciale behandeling vereist, bijvoorbeeld omdat het om zware of gevaarlijke afvalstoffen gaat.

Volledig gecertificeerd

Renes is volledig gecertificeerd om alle bedrijfsafvalstromen in te zamelen. Met ons totale pakket heb je je complete afvalstroom in de hand. Dat is tijdbesparend en kosteneffectief.

Met een telefoontje regelen wij al je afvalzaken. We komen graag bij je langs voor een kennismakings-gesprek. Neem gerust contact op.

Bel 010 - 419 28 22 en ontdek hoe je kunt profiteren van onze zorg voor je afval.

Onze service bij afvalverwerking voor bedrijven

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het scheiden, afhalen en verwerken van je afval, leren we je organisatie graag kennen. Nodig een van onze specialisten uit voor een kennismakingsgesprek. We weten dan precies om welk soort afval en welke hoeveelheid afval het gaat en hoe we deze stromen zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten en afhalen.
  • Na onze kennismaking geven we je advies over wat de wetgeving zegt over de afvalverwerking die bij uw bedrijfstype past.
  • Het is onze ervaring dat wanneer bedrijven inzicht krijgen in het goed organiseren van hun afvalstromen, het hun personeel gemak en tijdwinst oplevert. We bekijken in je pand hoe je diverse stromen het beste kunt verzamelen (per afdeling indien nodig en) voor de hele organisatie.
  • Op je afvalstromen stemmen we het aantal en type afvalcontainers voor bedrijven af. We hebben de juiste container voor elk soort afval.
  • We nemen je bedrijf mee op onze transportroutes en verwerken of recyclen de verschillende stromen. Met onze innovatieve technieken weten we vrijwel elke soort afval op de juiste manier om te zetten in nieuwe grondstoffen, zoals nieuw papier en kunststof of energie.
  • Daarnaast nemen we ook bijzondere soorten afval voor je mee, zoals oude elektrische apparaten of extra afval dat je kwijt wilt.
  • Heb je regelmatig restpartijen van bijvoorbeeld AFG of goederen die onder douanetoezicht vernietigd moeten worden? Ook dat kan bij Renes. Je ontvangt dan een certificaat van vernietiging.