Home » Vernietiging » Archiefvernietiging

Archiefvernietiging zo discreet dat je het zelf kunt volgen

Archiefvernietiging is een betrekkelijk nieuwe vorm van dienstverlening binnen de oud papierindustrie. Steeds meer ondernemingen laten hun dossiers en ander archiefmateriaal op een vertrouwelijke wijze vernietigen. Voor sommige documenten is dit ook wettelijk verplicht.

Archiefvernietiging is een betrekkelijk nieuwe vorm van dienstverlening binnen de oud papierindustrie. Steeds meer ondernemingen laten hun dossiers en ander archiefmateriaal op een vertrouwelijke wijze vernietigen. Voor sommige documenten is dit ook wettelijk verplicht.

Want de waarde van papier wordt bepaald door wat erop staat. Dat geldt voor bankbiljetten, maar misschien nog wel meer voor vertrouwelijke documenten: bedrijfsgegevens, cijfers, nota’s, persoonsgegevens, financiële verslagen, enzovoorts. Voor jouzelf vertegenwoordigen ze na verloop van tijd geen waarde meer, maar als ze in verkeerde handen vallen, betaal je een hoge prijs.

Discreet en grondig je archief vernietigen is de enige garantie voor veiligheid. Voor bedrijven waar privacygevoelige* documenten geproduceerd worden, heeft Renes een volledig gesloten archiefvernietigingssysteem ontwikkeld. We helpen je op onze locatie in Rotterdam of bij jou voor de deur, in abonnementsvormen of eenmalige archiefvernietiging.

* Waardedocumenten, contracten, concurrentie-informatie, medische dossiers, wettelijke documenten, rekeningen, grootboekverslagen, financiële verslagen, loonlijsten, personeelsbestanden, adressenbestanden en documenten die speciaal binnen uw onderneming zijn ontwikkeld.

Betrouwbare vernietiging met certificaat

Archiefvernietiging is een hoogwaardige vorm van zakelijke dienstverlening. Uiteraard met compleet andere eisen dan bij de reguliere inzameling en sortering van oud papier. Opdrachtgevers kunnen erop rekenen dat we als archiefvernietigingsbedrijf zorgvuldig te werk gaan. We kunnen het hele proces waarborgen, omdat het is ingericht volgens gecertificeerde veiligheidsprocedures.

Het CA+ certificaat; wat betekent dit officiële vernietigingscertificaat voor jou?

Renes was een van de eerste archiefvernietingsbedrijven in Nederland die gecertificeerd werd volgens de Certificaat Archiefvernietigingsnorm. Dit is een officiële waardering en erkenning dat professionele archiefvernietiging bij ons in veilige handen is.

We werken volgens de allerhoogste standaard, niet alleen voor het daadwerkelijke vernietigen van alle gevoelige informatie, maar ook voor de manier van transport van uw organisatie naar onze verwerkingslocatie. De certificeringsregeling schrijft voorzieningen en veiligheidsprocedures voor waarmee we vertrouwelijk materiaal ook echt op een betrouwbare wijze behandelen. Bovendien waarborgt het certificaat een efficiënt en sluitend vernietigingsproces.

Hoe werkt archief vernietigen bij Renes in Rotterdam precies?

Je verzamelt het papier in een afgesloten container, bijvoorbeeld in een kliko voorzien van een slot en een brievenbussleuf in de deksel. Op afgesproken tijden komt onze speciale archiefauto de containers legen, waarna het papier op onze locatie in een met camera’s bewaakte, volledig gesloten systeem terecht komt.

Krachtige machines vermalen de documenten tot onherkenbare snippers van postzegelformaat, die vervolgens tot balen worden geperst. De CA+ certificering schrijft voor dat we je archief direct versnipperen en de snippers binnen drie dagen het terrein verlaten. Daarna gaat het restmateriaal naar de papierfabriek om er nieuw papier van te maken.

Hoe werkt mobiele archiefvernietiging met Papieranha precies?

Een van onze succesvolle innovaties is ons zeer hoogwaardige, mobiele archiefvernietigingssysteem. De Papieranha vermaalt je archief met vertrouwelijke gegevens op uw locatie, Din veiligheidsklasse 3. De intelligente, ijzersterke machine verwerkt alle soorten archiefbestanden tot maximaal 2.000 kilo per uur.

Meer weten over onze archiefvernietiging?

Wil je meer weten over onze archief vernietiging kosten of wanneer we je kunnen helpen?

Neem gerust contact met ons op via info@renes.nl of per telefoon: 010 – 419 28 22.

Wie helpt Renes met betrouwbare vernietiging?

De inzameling van vertrouwelijke papieren tot en met de verwerking van de onleesbare snippers in balen vindt plaats in een gesloten circuit, zodat wij totale geheimhouding kunnen garanderen. Banken, notaris- en advocatenkantoren, zorginstellingen als ziekenhuizen en apothekers, maar ook gemeentelijke instellingen (aanvragen van rijbewijs of paspoort) vertrouwen al jaren op onze expertise.

Je hoeft zich niet te bekommeren om nietjes, paperclips, snelhechters en ordners. De Papieranha en onze machines op locatie bijten er zich met doos en al doorheen. Wil je getuige zijn van de vernietiging? Dat kan. Je kunt meekijken op de monitor. Na de verwerking krijgt je een bewijs van vernietiging.

Ook voor het vernietigen van je digitale archief (bijvoorbeeld harddisk vernietiging) kun je bij Renes terecht.