Home » Recycling » Kunststof recycling

Een steentje bijdragen aan optimale kunststof recycling

Bij Renes zetten we ons graag in om kunststof recycling te verbeteren. Juist door grote partijen van een en hetzelfde soort plastic bij bedrijven in te zamelen, kunnen we de circulaire economie versterken. Doe ook mee door jouw kunststof afval aan te bieden bij Renes.

Grote uitdaging bij de recycling van kunststof

In Nederland komt elk jaar een aantal miljoen kuub plastic afval vrij. Dat afval komt deels uit verpakkingsmateriaal, zoals plasticfolie, polyethyleen, polypropyleen en polystyreen. Met de huidige technologieën zijn deze materialen goed te verwerken en hergebruiken, mits ze goed worden gescheiden en schoon worden aangeboden.

Hogere kosten recyclen

De kosten voor het recyclen (verzamelen, sorteren, reinigen en verwerken tot nieuwe materialen) van verschillende soorten plastic zijn nog altijd hoger dan nieuwe soorten kunststof maken. Vooral omdat met de huidige technologie het nog niet mogelijk is om gemengde plastics in een nieuwe grondstof her te verwerken. Dat maakt recyclen nog steeds economisch minder aantrekkelijk.

Gebrek aan kennis over recyclen en beperkte infrastructuur

Daarnaast hebben mensen nog altijd te weinig kennis over de huidige mogelijkheden van plastics en kunststof recycling in nieuw plastic op grote schaal. Wanneer de kennis vergroot, kunnen we ook onze infrastructuur beter ontwikkelen en gaat sorteren en verwerken sneller en efficiënter. Dan wordt het aankopen van duurzame gerecyclede kunststoffen goedkoper en neemt de vraag naar dit type grondstof vanzelf toe.

Kunststof recycling bij bedrijven

Voor jouw bedrijf is afvalstromen gescheiden afvoeren verplicht. Door naast gemengde kunststoffen juist ook grote partijen van hetzelfde soort kunststof apart te verzamelen en aan te bieden aan Renes, kun je samen met ons een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het recycleproces.

Voor dit doel ontwikkelden we de Knapzak. Een geperforeerde zak die volumineuze kunststoffolies samenperst zonder dat de zak scheurt. We leveren een speciale houder mee die je makkelijk overal kunt plaatsen.

Is je organisatie een supermarkt, productiebedrijf, ompakker, teler, of ander bedrijf dat regelmatig kunststof afvalstromen moet afvoeren? Of is kunststof een van de stromen van je bedrijfsafval? En wil je samen met plastic recycling bedrijf Renes meewerken aan het verbeteren van de recyclingcyclus van plastics? Neem dan contact op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Bel vandaag nog naar 010 – 419 28 22 en een van onze medewerkers helpt je graag verder.

Welke soorten plastics of kunststof verpakkingen zamelen we in?

Renes verzamelt kunststofafval zoals folies, big bags, verpakkingsmaterialen, bloempottentrays en andere harde plastics verpakkingen:

  • PET (Polyethyleentereftalaat)
  • HDPE (Hogedichtheidspolyethyleen)
  • PVC (Polyvinylchloride)
  • LDPE (Lagedichtheidspolyethyleen)
  • PP (Polypropeen)

We kunnen jouw plastic afval en plastic verpakkingen ophalen in de Knapzak of in partijen. Eenmaal op ons terrein worden deze kunststoffen in balen geperst en aan de kunststofverwerkende industrie geleverd, die van deze grondstoffen nieuwe kunststoffen maakt.