Home » Archiefopslag

Externe archiefopslag van documenten en papieren

Archiefopslag wordt steeds vaker bij externe bedrijven gezocht. In een tijd waarin we meer en meer digitaal werken, is de noodzaak om dagelijks te archiveren of iets in een fysiek archief te zoeken steeds sporadischer. Bovendien lijkt er steeds minder plaats om een archief te bewaren, nu kantoren hun ruimtes anders indelen, onder andere vanwege het hybride werken.
Toch kun je je archief niet zo maar weggooien. De oplossing? Het archief verhuizen naar een veilige externe plaats zoals bij Renes in Rotterdam.

Voordelen van je archief veilig buiten je eigen pand opslaan

Het opslaan van een archief, ofwel het bewaren van archiefmateriaal buiten de oorspronkelijke locatie van je bedrijf of organisatie, biedt verschillende voordelen:

Ruimtebesparing

Je archieven veilig opslaan neemt vaak veel fysieke ruimte in beslag. Zeker als je organisatie papieren van historische waarde heeft of een groot archief bezit vanwege van het type werkzaamheden. Door ze extern op te slaan, kun je kostbare ruimte van je kantoor efficiënter benutten.

Veiligheid

Externe archiefopslag is doorgaans beter beveiligd tegen verschillende risico’s, zoals diefstal en ongeoorloofde toegang. Door de beveiligingsmaatregelen en -systemen houden we de opgeslagen documenten veilig.

Wettelijke naleving

Voor bedrijven en organisaties zijn er wettelijke vereisten voor het bewaren en beschermen van bepaalde documenten voor een bepaalde periode. Externe archiefopslag helpt bij het voldoen aan de vereiste bewaartermijn zonder dat je archief in de weg staat.

Anonimiteit

Als professionele archiefopslagfaciliteit hebben we onze systemen zo ingericht, dat het organiseren en beheren van archiefmateriaal optimaal gebeurt. Daarbij blijft de toegankelijkheid gewaarborgd, zonder dat aan de buitenkant te zien is wat er in de archiefdozen zit.

Kostenbesparing

Hoewel externe archiefopslag kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn kosten besparen. Je hoeft zelf geen specifieke systemen of speciale opslagruimtes, archiefkasten en beveiligingssystemen te faciliteren.

Heb je toegang tot je archief nodig en wil je een afspraak maken?

Bel met Renes Archiefopslag 010 419 28 22.

Met dit nummer kun je vrijblijvend contact opnemen voor je vragen over de opslag van je archief, het vervoer naar ons adres of de kosten. We helpen je graag.

Veiligheid en professionaliteit

In onze 500 m2 opslagruimte staat het papieren archief van verschillende klanten. Ook grote archieven zijn bij ons in goede handen. Organisaties als financiële instellingen, bedrijven en organisaties uit de zorg, maar ook juridische bedrijven vertrouwen hun complete archief aan Renes toe.

Blinde archiefdozen voorzien van een barcode
Onze systemen zijn natuurlijk zo ingericht dat het zoeken naar specifieke documenten altijd mogelijk is, waardoor je belangrijke informatie altijd terug kunt vinden. Wij kunnen je de archiefdozen leveren. Elke doos wordt blind gearchiveerd, slechts voorzien van een barcode die correspondeert met de gegevens uit onze computer.

Toegankelijkheid
Je kunt op 5 dagen per week (werkdagen) bij je archief. Om de discretie te waarborgen, hebben we bewust gekozen om op afspraak toegang te verlenen. Zo ben je ervan verzekerd dat niet zo maar iedereen in en uit kan lopen. Toegang van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 16.30 uur.

Beveiliging
De omheinde opslagruimte is voorzien van diverse veiligheidsmaatregelen en staat 24/7 onder camerasurveillance.

Archiefopslag kosten
We hanteren een opslagtarief per pallet, doos of vierkante meter. Vraag naar onze scherpe prijzen.

Archiefvernietiging
Is de wettelijke bewaartermijn van je archief verstreken en je niet de behoefte het nog langer te bewaren? Dan helpen we je graag met de discrete vernietiging ervan. Ontdek wat we voor je kunnen betekenen.