Home » Recycling » BSA recycling

BSA recycling; jij stort, wij sorteren!

BSA recycling staat voor het sorteren en recyclen van bouw- en sloopafval. Ook op bouwplaatsen of bij de verbouwing van uw pand moet je aan geldende regels voldoen.
Dat betekent dat diverse soorten afval als hout, gips, steen, metaal, kunststof, glas, papier en karton uiteindelijk in aparte stromen verwerkt moeten worden. Maar omdat je tijdens een verbouwing of renovatie al genoeg aan je hoofd hebt, nemen we dat graag voor je uit handen. Hoe kan Renes helpen?

Afvalrecycling bij verbouwing of renovatie

Het recyclen van een groot deel van BSA afval is voor particulieren en bedrijven doorgaans een taaie klus. Het scheiden van grove en zware stukken vraagt om specifieke kennis en zware gereedschappen, een afval sorteerinstallatie en zeven. Wat Renes zelf kan verwerken doen we op onze eigen locaties en voor andere stromen zetten we ons netwerk van partners in.

Bij Renes helpen we graag met praktische oplossingen. Zo kun je eenvoudig een container huren en hier je afval door elkaar in storten. Wij zamelen het geheel in en zorgen voor de verwerking van:

Verwijderen van verontreinigingen

Als het gescheiden afval verontreinigingen bevat, zoals verf, olie of chemische stoffen, moeten deze eerst worden verwijderd voordat het kan worden gerecycled. Dit geven wij uit handen bij gespecialiseerde bedrijven die werken met speciale behandelingen, zoals chemische processen of filtratie.

Verkleining en verwerking

Grote stukken bouw- en sloopafval, zoals betonblokken of bakstenen, worden vaak verkleind met behulp van sloopmachines of vergruizers. Dit vergemakkelijkt het recyclingproces en maakt het materiaal geschikt voor verdere verwerking.

Volledig gecertificeerd

Renes is volledig gecertificeerd om alle bedrijfsafvalstromen in te zamelen en te recyclen tot waardevolle grondstoffen. Met ons totale pakket heb je je complete afvalstroom in de hand. Dat is tijdbesparend en kosteneffectief.

Neem gerust contact op voor advies over welke container het beste bij je verbouwing of renovatie past. Wil je direct een prijs ontvangen en een bezorgdatum afspreken?

Bel 010 – 419 28 22 of mail naar info@renes.nl.

Recycling

Na het scheiden, verwijderen van verontreinigingen en verkleinen, worden de verschillende materialen gerecycled. Voorbeelden van veelvoorkomende bouw- en sloopafvalmaterialen zijn:

  • Beton en metselwerk wordt gebroken en vermalen tot granulaten, zoals grind of zand, die worden hergebruikt in nieuwe projecten.
  • Houtafval wordt gerecycled tot spaanplaten, brandstof of nieuwe houtproducten, afhankelijk van de kwaliteit en het type hout.
  • Metalen zoals staal en aluminium worden gesmolten en vormen grondstoffen voor nieuwe metalen producten.
  • Gipsplaten worden gerecycled tot nieuwe gipsplaten of gebruikt als grondstof voor cementproductie.
  • Kunststofafval wordt gerecycled tot nieuwe kunststofproducten, zoals buizen en isolatiemateriaal
  • Glasafval wordt gesmolten en gebruikt als grondstof voor nieuw glas.

Direct hergebruik

Overig recyclebaar materiaal, zoals deuren, kozijnen, sanitair en armaturen, kunnen worden gedemonteerd en gereviseerd voor hergebruik in andere bouwprojecten.