Home » Recycling » AGF recycling

AGF recycling van organische producten

Organische verse producten hebben een beperkte houdbaarheid. Bij Renes verwerken we organisch afval, restpartijen en overschotten, zowel verpakte als niet-verpakte producten. Op een milieuvriendelijke manier maken we van AGF resten een groene stroom voor een nieuwe bestemming. Ontdek hoe we werken.

Wat is AGF?

AGF staat voor ‘Aardappelen, Groenten en Fruit’. Het is een veelgebruikte term in de voedingsindustrie en verwijst naar de categorie van verse producten die worden geteeld, geoogst en verkocht voor menselijke en dierlijke consumptie.

Hoe werkt het recyclen van AGF?

Onverpakt product

Onverpakte AGF producten vermaalt onze speciaal ontwikkelde machine tot een groene stroom van organische pulp. Deze pulp wordt verder verwerkt in de biogasindustrie tot een natuurlijk gas.

Verpakt product

Producten met papieren of plastic verpakkingen zijn voor onze machine geen probleem. Ook hier wordt de organische pulp verwerkt in de biogasindustrie. De verpakkingsmaterialen worden helemaal via een aparte stroom gerecycled.

Door met onze duurzame methode te werken, draag je bij aan de circulaire economie.

Voor wie zijn onze recycling services?

We zijn er voor iedereen die met AGF overschotten of afval te maken heeft. Onze klanten zijn telers, importeurs, exporteurs, groothandels, ompakkers, conservenbedrijven, sapfabrikanten, winkeliers en supermarkten, transporteurs, magazijnen of handelaren. Zowel grote als kleine partijen dagverse AGF producten halen we op om te verwerken, van exotisch fruit tot speciaal fruit en van afval van groente tot aardappelafval.

Vernietiging onder Douanetoezicht (artikel 182, lid 5, CDW)
Daarnaast verwerken we AGF partijen of overschotten die onder Douanetoezicht vernietigd dienen te worden. Op deze manier kun je betaalde invoerrechten voor de onbruikbare AGF producten terugvragen.

AGF inzameling

Grote hoeveelheden overschotten of reststromen van dagverse producten halen we op met milieuvriendelijke vrachtwagens. Zij beschikken over schone en zuinige Euro 6 motoren. We transporteren de rest- of afvalstroom naar onze verwerkingslocatie in Barendrecht, waar we de producten en eventuele verpakkingen van elkaar scheiden. Beide stromen worden apart gerecycled.

Zonder container
Heb je een partij organische producten verpakt in kunststof kratten of kartonnen dozen gestapeld op pallets? Dan komt Renes met een vrachtwagen om de partij ineens op te halen.

Met container
Om kleine hoeveelheden of losse groentes en fruit makkelijk af te voeren, kun je het verzamelen in een lekdichte, gereinigde palletbox. Binnen 24 uur (regio Zuid-Holland) na uw aanmelding van de palletboxen komen wij deze zo spoedig mogelijk wisselen.

Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en type containers om uw AGF in te verzamelen. Welke past het beste bij je? Ontdek het op deze pagina.

Volle AGF bak of losse AGF partij melden

Zodra je AGF afval op wil laten halen, meld je dat via onze website. Binnen de regio Zuid-Holland kunnen we binnen 24 uur afhalen.
Klik hier om een volle AGF bak te melden.

Ben je een AGF bedrijf en wil je eenmalig een partij organische AGF producten laten afhalen en aanbieden voor onze recycling services? Of heb je interesse in een vast contract voor AGF recycling tegen een competitief tarief? Neem vrijblijvend contact met ons op. We komen je graag helpen.