Home » Recycling » AGF recycling » Avocado’s

Van avocado tot biomassa; Renes recyclet

Avocado’s vinden we steeds vaker terug in ons menu. De vraag naar avocado’s, ook wel het groene goud genoemd, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Helaas komt het voor dat een partij avocado’s moet worden vernietigd. Dat kan diverse oorzaken hebben.
  • Een partij wordt afgekeurd. Bijvoorbeeld omdat een lading niet op tijd geleverd is of omdat de kwaliteit niet aan de eisen voldoet.
  • Een groothandel moet een niet tijdig verkochte partij afvoeren, omdat de avocado slecht geworden is door overrijping. Wanneer de houdbaarheidsdatum dreigt te verstrijken zijn de avocado’s niet langer verkoopbaar.
  • Een organisatie die avocado’s verwerkt (bijvoorbeeld in maaltijden of maaltijdpakketten) wil van een grote hoeveelheid avocadoresten af.

Hoe werkt het recyclen van avocado’s?

Bij Renes weten we precies hoe we welke partij moeten recyclen. We onderscheiden:

Onverpakte avocado’s
Een partij onverpakte avocado’s vermaalt onze speciaal ontwikkelde machine tot een moes. Deze wordt verder verwerkt in de biogasindustrie tot een natuurlijk gas.

Verpakte avocado’s
Avocado’s met papieren of plastic verpakkingen zijn voor onze machine geen probleem. Ook hier wordt de organische moes verwerkt in de biogasindustrie. De verpakkingsmaterialen worden helemaal via een aparte stroom gerecycled.

Avocado’s met olie
Gaat het om een partij avocado’s met veel olie, dan heeft zelfs een afgekeurde partij nog waarde. Onze partner haalt de olie uit de avocado’s. Deze olie wordt gebruikt om op te koken of als biodiesel; een van de duurzame bronnen waarmee we energie kunnen opwekken. De overige pulp wordt vergist en verwerkt tot biogas.

Door met onze duurzame methode te werken, draag je bij aan de circulaire economie.

Avocado’s inzameling

Grote hoeveelheden avocado’s of de resten ervan halen we op met milieuvriendelijke vrachtwagens. Zij beschikken over schone en zuinige Euro 5 motoren. We transporteren de reststroom naar onze verwerkingslocatie in Barendrecht, waar we de avocado’s en eventuele verpakkingen van elkaar scheiden. Beide stromen worden apart gerecycled.

Zonder container
Heb je een partij avocado’s verpakt in kunststof kratten of kartonnen dozen gestapeld op pallets? Dan komt Renes met een vrachtwagen om de partij ineens op te halen.

Met container
Om kleine hoeveelheden makkelijk af te voeren, kun je het verzamelen in een lekdichte, gereinigde palletbox of een 20 m3 container met deksel. Binnen 24 uur (regio Zuid-Holland) na de melding komen we de box ophalen.

Volle bak of losse partij avocado’s melden

Zodra je avocado restpartijen of afval op wil laten halen, meld je dat via onze website. Binnen de regio Zuid-Holland kunnen we binnen 24 uur afhalen. Klik om een volle AGF bak te melden.

Wil je eenmalig een partij avocado’s laten afhalen en voor onze recycling services? Of heb je interesse in een vast contract voor onze recyclingdienst tegen een scherp tarief? Neem vrijblijvend contact met ons op. We komen je graag helpen.